nedeľa 21. marca 2010

Svätenie Jari 2010


Tento víkend sa konalo v poradí už 6 Svätenie jari. Tradične ako na jarnú rovnodennosť, ale netradične s medzinárodnou účasťou: Česko, Španielsko, Holandsko, Nemecko.
Niektorí šli pešo, niektorí bežkami a poniektorí organizátori autom. Miesto bolo priam vynikajúce, viditeľnosť na celé Stor Elvdalské údolie, okolité vrchy a Rondane NP.
Teplota jemne nad nulou a krásny večer s príjemným vetríkom pred nami. Po ohni sa šlo spať niečo po polnoci. Sem tam sa zdvihol silný vietor ale prístrešky a stany vydržali. Vietor ale privial okolo 5 ráno silné sneženie a tak, keďže som sa zobudil na pocit snehovej vločky na tvári, som pobudil ostatných, čo bivakovali a presťahoval sa do stanu. Na spacákoch bolo asi 1 cm snehu a snežilo asi tak do rána.
Ráno však vyzeralo inak. Ani stopy po snežení a spoza jemných obláčikov vykúkalo krásne slniečko. Vynikajúca viditeľnosť. Po jednoduchých raňajkách šli poniektorí na výlet na neďaleké jazero a ostatok sa pobral dolu do Evenstadu.

http://picasaweb.google.com/lh/sredir?uname=petragast&target=ALBUM&id=5451165114746251105&authkey=Gv1sRgCITDvJLFkOCQAg&feat=email

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára