štvrtok 25. februára 2010

Femundsmarka National Park

One of the most beautiful parks in the eastern Norway. I was there with schol excursion acros some interesting places of around area. The weather was great, U see..

http://www.femundsmarka.net/engelsk/index.htm

http://picasaweb.google.com/lh/sredir?uname=petragast&target=ALBUM&id=5442110910594176337&authkey=Gv1sRgCMGk09azwIbhNg&feat=email

NP Femundsmarka je jeden z najkrajších parkov vo východnom Nórsku. Vrelo odporúčam sa tam potúlať. Z pravidiel spomeniem, že oheň sa tam nemôže klásť len pri veľkom suchu, teda inak áno. Na orientáciu sa dosť hodí kompas a mapa, i keď ľudia používajú GPS. Len keď GPS odíde baterka po nejakom čase bez možnosti nabitia.. je na nič. Spať sa môže takmer kdekoľvek, kde to je možné. Po celkom dobre značkovaných cestách, kt. je pomenej ale idú celým parkom sú rozmiestnené aj nejake útulne. Dokonca je dovolené za menší poplatok 50 nok na deň chytať ryby, v ktoromkoľvek jazere z tých stoviek jazier. Vodu pokojne môžete piť z jazera. Samozrejme že nie menšej mláky. Zber plodov a hríbov je tiež povolený.
V parku je pár laponských dediniek a dobre vybavené infocentrum. Výskyt sobov a losov je fakt ohromný. Sem tam sa dá stretnúť stopa rosomáka a rysa, medvede tu spia zimným spánkom a vtáctvo tu má naozaj bohaté zastúpenie. Naozaj nefalšovaný kúsok divokej prírody.

http://www.femund-naturfoto.no/

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára